Kosmetisk tannbehandling

Fjerne belegg/plakk og misfarging på tennene

Tennene renses for tannsten og belegg ved hjelp av ultralyd scaler. Denne vibrerer og spyler vann. Kan ved noen tilfeller gi litt ising. Tannlegen bruker også håndinstrumenter til å fjerne tannsten med. Til slutt pusses tennene med pussepasta som inneholder litt pimpstein som gjør pastaen litt grovere. Tennene kjennes rene og glatte i ettertid.

Tannbleking

Tannbleking foregår med karbamidperoksyd (16%). Ved hjemmebleking lages det en vakumpresset skinne i plast som er individuelt tilpasset hver enkelt pasient. Bleketiden kan enten være om dagen (3 timer) eller natten over. Blekeperioden er fra noen dager til to uker. Det er ikke mulig å forutsi endelig resultat av bleking.

Resultatet avhenger av tennenes utgangsfarge, misdannelser og skader i emalje. I tillegg vil resultatet avhenge om tennene har fyllinger eller andre restaureringer fra tidligere. Det er viktig med riktig tannhygiene. Behandling av hull og tannkjøttbetennelse må være gjennomført før bleking.

Hvor lenge tennene forblir lysere er avhengig av det du tilfører av fargestoffer og din egen munn- og tannhygiene. Tennene vil forbli lysere i flere år etter en vellykket bleking. Du kan gjenta behandlingen ved behov, men rebleking bør ikke skje uten å ha snakket med tannlegen. Med bleking kan det i noen tilfeller forekomme moderat form for ising. Ubehaget er tilnærmet alltid reversibelt.

Behandlingen bør kombineres med fluorskylling. Tannbleking kan skade tennene og bør alltid utføres av personer med nødvendig fagkunnskap, tannlegen.

Fasetter

Porselensfasetter (skallfasetter) er tynne porselenslaminater som festes utenpå tennene i fronten. Fasadene kan brukes når du ønsker å forandre på tennenes form, lukke mellomrom eller dekke alvorlig misfarging/misdannelse i emaljen. Fasadene lages av tannteknikker basert på avtrykk utført av tannlegen etter tilsliping av tann/tenner. De sementeres på.

Tannsmykker

Tannsmykker fins i flere varianter. De festes på tannens overflate. De kan fjernes lett ved ønske.
 

Ta kontakt om du ønsker å få mer informasjon om kosmetiske tannbehandlinger i Oslo.

Forespørsel om time
arrow&v

Beskjeden din er sendt.