Rotfylling

Rotfylling (endodonti) er en behandlingsmetode som innebærer at betent, dødt vev eller nerven inni tannen tas vekk. Tannen må renses hele veien fra kronen og helt ned til enden av roten. Etter utrensing er ferdig, fylles det tomme rommet vanligvis med et gummi/resin materiale kalt for guttaperka.

Behandlingen kan utføres i en seanse, men ofte må to seanser til. Dette avhenger i stor grad av om tannen har blitt renset for bakterier, dødtvev eller infeksjon er fjernet. Hensikten med behandlingen er å hindre utvikling av betennelse rundt tannen, videre spredning av infeksjon, smertefrihet og for å bevare tannen.

Behandlingensprosedyren er at en borrer et lite hull på toppen av kronen til mann finner inngangen av nervekanalene inn i roten eller røttene, så fjernes og renses disse med diverse væsker ofte brukt EDTA, Natriumhypokloritt og Klorheksidinglukonat. Dersom tannen har mye betennelse vil det bli lagt kalsiumhydroksid over flere uker og en midlertidig fylling på toppen som et lokk. I andre seanse bli samme prosedyre gjentatt og roten fylt dersom betennelsen er borte.

Etter denne behandlingen er ferdig, må en bygge opp resten av tannen. Dette vil avhening av hvor mye tannsubstans som er igjen, En kan da velge enten komposittfylling eller krone som en separat behandling.

 

Mest vannlige endondontisk behandlinger utført hos oss er:

  • Rotfyllinger

  • Behandling av resorpsjoner

  • Stifter i forbindelse med protetikk

Ta kontakt om du har spørsmål om rotfylling i Oslo.

Forespørsel om time
arrow&v
Åpningstider

Mandag - Fredag: 08:00 - 16:00

Lørdag-søndag: ved akuttbehov legg igjen beskjed i telefonsvarer eller send oss e-post til gabriel@gabdent.nhn.no

Kontaktinformasjon

Telefon: 22 83 81 70

Mail: gabriel@gabdent.nhn.no

Adresse

Stortingsgata 28
0161 Oslo

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
Tann - Logo 3 kort.png